Moldoveanu Mihai Daniel are 17 ani și este voluntar în proiectul "Există un erou în fiecare dintre voi" și povestea sa este prezentată pe pagina de Facebook a asociației.

 „Ora 15.25…tocmai ce ajunsesem in București și ma băgasem la somn, cu gândul la garda de diseară. Fix când sa închid wi-fi-ul,primesc caz: Am zburat imediat la mașina sa-mi iau trusa și sa fug către metrou. Am ajuns primul,toată lumea pe lângă metrou, victima, un băiat de 17 ani, fix între cele 2 sine de tren, orientat ca într-un PLS, pe sensul spre Unirii. 

Am dat ferm pe toată lumea la o parte, mi-am scos lanterna, m-am pus pe burta si am început sa vorbesc cu „Andrei”. Am vorbit calm, l-am liniștit, l-am întrebat ce îl doare,unde este lovit și cum a ajuns acolo. A zis ca îl dor toate, dar cel mai rău capul, burta și în piept. Mi-a zis ca nu știe cum a ajuns acolo si ca sa.l scoatem mai repede ca ii e frig rău. 

Au ajuns pe rând, Pompierii Morarilor, Politie, GSS, Salvatori metrorex, punct comanda ISU. Băieții de la Morarilor ma știau foarte bine….”IAR TU?” ?? Ia lanterna si continua sa vorbești asa cu el. Mi-au dat lanterna lor, a mea începuse un lung program de somn. L-am întrebat dacă vede lumina lanternei,dacă știe la ce gura de metrou e, cum a petrecut Revelionul si in ce an am trecut. 

Avea momente in care nu imi vorbea, atunci l.am strigat sa stea de vorbă cu mine. A vorbit puțin cu el si Ofițerul ISU, care i-a zis sa vorbească in continuare cu mine.Au ajuns în vreo 10 minute si Salvatorii Metrorex după care așteptau băieții Olx-ul pentru a coborî sub metrou. A apărut și UTIM, domnul doctor foarte tânăr și extrem de draguț, „ia zi voluntare tot ce stii” si i-am înșirat toate informațiile. 

Au coborât Salvatorii după el,datele preliminare” e conștient, plagă cu hemoragie masivă occipitala,plagă axila stângă,multiple contuzii abdomen si torace. Fara plăgi care sa necesite garou. S-a introdus targa lopata,s.a asigurat victima, si pe partea dreapta a metroului,partea cu linia sub tensiune,a fost extras si pus în salonul călătorilor, sub lanterne pentru a se dezbraca si a se vedea toate plăgile. Aceleași, dar si cu o suspiciune de pneumotorax stâng, având în vedere poziția nefirească a acelei părți a toracelui. (mult mai ridicată fata de cea dreapta). Constante nu foarte satisfăcătoare,TA 8, SpO2 98, Pp.78, dar care brusc, probabil datorate hemoragiilor,s.au prăbușit.Medicul a sedat si Intubat baiatul,după ce s.au limitat hemoragiile si s.a efectuat scurta anamneza. După aproximativ o oră de la apel,victima a fost transportată la Ambulanță,în vederea transportului rapid la spital. Fiind primul ajuns,am fost identificat de către poliție și cu numele la pompieri.

Dupa scurtele felicitări din partea tuturor forțelor pentru felul în care am gestionat situația (pe bune :))…doar l-am ținut de vorbă și le spuneam informațiile celor din picioare, deoarece vorbea foarte încet și fiind multa gălăgie, de mai sus nu se auzea) m-am retras către casa (poate mai prind o jumătate de oră de somn până la 19:))) ) Liber si predat UTIM Chimiști inconștient,dar contează ca e in viață și ca poate o sa trăiască!” a povestit acesta pe Facebook. 

Sursa foto: Facebook

Te-ar putea interesa și: